29 Temmuz 2016

Fenerbahçe 1998-99 Çubuklu Forma


Fenerbahçe taraftarı için çok özel yeri olan bir forma. Muhtemelen ön reklamlar arasında açık ara en beğenilen, en çok özleneni Rifle'dır. Forma bu haliyle 1998-99 sezonunda giyilmişti. Aslında bir önceki yıl formasına da epey benzer, en önemli fark reklamdır. Löw ile başlayan sezonda Göteborg maçında da bu forma giyilir. Formayı ancak geçen yıl bir açık arttırmayla alabildim.



27 Temmuz 2016

Fenerbahçe 1994-95 Çubuklu Forma


Sarı ağırlıklı çubuklu formaların önemli örneklerinden birisi. Bu forma ilk kez 1994-95 sezonunda giyildi. Hatta o dönemdeki bazı formalarda Adidas logosu yazıyla değil, retro logoylaydı. 1994-95 sezonunda 9 numarayı ise bazı maçlarda Brian Steen Nielsen giyerdi. 1995-96 sezonunun ilk haftalarında da bu forma giyildi. Sonra hatırlayacağınız gibi Brezilya modeli formalara geçildi. Sezonun ilerleyen haftalarında da çubuklu yakalı ve omzu 3 bantlı yeni versiyona dönüştü.

Ben bu formayı geçtiğimiz yıl, sahibinden.com'daki bir ilanda görüp satın aldım.

15 Temmuz 2016

Coritiba 1995


Alex'in ilk zamanlarındaki Coritiba forması. Gerçi o yıllarda Alex hiç 10 numara giymemiş ama olsun. Coritiba ve 10 numara demek Alex demektir.


Atletico Nacional 2015

Medellin merkezli Kolombiya ligi takımı Atletico Nacional'in iç saha forması. İnanç'ın 2015 yılındaki Kolombiya seyahati sayesinde koleksiyonumuza ulaştı. 

Santa Cruz FC 2015-2016 3. Forma

Recife - Pernambuco merkezli bu Brezilya takımının üçüncü forması. Her şerit bir şampiyonluğu ifade ediyor. İnanç'ın Brezilya seferinden gelen bir parça. 

Shanghai Shenhua 2014

2014 Şubat'ındaki Shanghai gezisinden bir futbol hatırasıyla dönmemek olmazdı. Pahalı bir şehir Shanghai, ama bu formayı 100 TL civarına aldım. Sanırım replika.

Genel olarak Shanghai'ı da anlatmak gerekirse, biraz şaşırdığımı söyleyerek başlamalıyım. İnsan daha kapalı, daha içe dönük bir ülke bekliyor Çin'e giderken. Ama Shanghai bildiğin New York - China Town'ı gibi. Bütün global dev markalar, restoranlar, mağazalar her yeri sarmış. Elbette sokak yemekleri, içecekleri gibi sıradışı şeylerle karşılaşıyorsunuz. Yerel restoranlar ise zaten efsane. Ben bir Uygur restoranında yediğimiz değişik akşam yemeğini unutamıyorum. Restorana girdiğimizde İbrahim Tatlıses'in Ağrı Dağı şarkısının remix'i çalıyor, bir erkek dansözle bir kadın dansöz yılanla birlikte dans ediyordu. Videosu burda: 

A video posted by Tuncay Yavuz (@tuncayyavuz) on

Fenerbahçe 1993 Retro Forma

Fenerium'un son dönemlerde yaptığı en güzel işlerden biri. İşin arkasında da Cenk Alıncı var. Eski formaların yeniden Fenerium raflarına düşme projesi ilgi görmüşe benziyor. Ben de önce bu beyaz formayı aldım. Osieckli sezonda sadece Ankaragücü maçında giyildi bildiğim kadarıyla. Piyasada gezen iki fotoğrafı da arşivimden taramıştım vakti zamanında. Bu haliyle de koleksiyonda yerini almış oldu. 




Fenerbahçe Lefter Koleksiyonu Forması

Çok güzel bir düşünce, çok güzel forma, ama arkası neden düz lacivert? Cem Yıldız [@efeycem] kardeşimin hediyesi, sağolsun.

Fenerbahçe 2014-2015 Çubuklu Forma


Renk tonuyla, önünün reklamsızlığıyla, kesimiyle bence son yılların en iyi çubuklu ön tasarımlarından birisi. Ama arkası için aynı şeyi söylemek zor. Tek renk zorunluluğunu anlayabiliyorum ama yine de biraz çubuklu parçanın arkaya da eklenmesi gerekli her halükarda. 

Fenerbahçe 2014-2015 Deplasman forması


Evet biraz beyzbol formalarını andırıyor. Ama çok güzel bir deneme ve güzel bir beyaz forma bence. 

Fenerbahçe 2014-2015 3. Forma

Çok uzun zaman sonra ilk kez bir sezonun üç formasını aldım sanırım. Ama galiba bu formayı daha hiç giymedim.

Fenerbahçe 2013-2014 3. Forma

Bence oldukça başarısız bir forma. Normalinde koleksiyona bile koymazdım ama Fenerium'da 29 TL'ye görünce de aldım. 

Türkiye Euro 2016 forması


Euro 2016'da Fransa'daydık. Evet rezalet bir milli takım izledik, hatta Ozan da kötü bir turnuva geçirdi sayılır. Ama zaten formanın sırtına Ozan yazdırırken sebep Ozan Tufan'ı sevmemiz değildi. Oğlum Ozan'a kalacak hatıranın onun adıyla olması fena bir fikir değil bence.

Bu arada şunu söylemeliyim. Bu formayı Fransa'da iki kez giydim. Birisi Paris'teki Hırvatistan maçında, diğeri ise Nice'teki İspanya maçında. Üçüncü maçta formasız, tshirtle gitmeye karar verdim. Ne dersiniz uğursuz mu sizce de?


Fenerbahçe 2015-2016 Çubuklu Forma

Formanın renkleri çok güzel. Üstelik bu kez arka tarafı da çubuklu olduğu için daha da güzel. Kollarda çubuk olması güzel, hem önde hem arkada reklam olmaması güzel. Ama o yakadaki şey ne? Üstelik Türk bayrağı olmaması sebebiyle önde bir simetri de yok. En azından Adidas logosu simetriyi tamamlasaydı bari.

Gelelim kendi kabahatimize. Lazar Markovic transferini duyduğumda çok heyecanlandım. 2012 yılında Belgrad'da Kızılyıldız - Partizan maçını izlemeye gitmiştim. Maçta 18 yaşındaki genç yetenek parıl parıl parlıyordu. Sonra zaten önce yüklü bedelle Benfica ve Liverpool transferleri geldi. İşte bu adam Türkiye'ye geliyor diye çok heyecanlandım, yeni aldığım formaya da onun adını yazdırdım.

Sonra ne oldu, pek parlayamayan bu genç yetenek, haftalarca sakat kaldı. İşe yarar bir iz bırakamadan çekti gitti. Yazık.