3 Mart 2017

Fenerbahçe 2015-2016 Deplasman Forması

Son dönemde en sevdiğim formalardan birisi. Renk seçimleri ve tasarımı oldukça güzel bence. Reklam ve sırt baskısı da Avrupa kupası maçına uygun. Celtic maçına gitmeden önce tedarik etmiştim.

Barcelona - Juventus 2016 Şampiyonlar Ligi Finali Atkısı

Berlin'deki final de 7. finalimdi. Barcelona ile de 3. karşılaşmam. Yine Barcelona kazandı yine ben üzüldüm. Maça girişim ise yine burada anlatılmayacak hikayeler. Sözüm olsun.


Barcelona-Juventus, 2015 Berlin, 7. final.

A post shared by Tuncay Yavuz (@tuncayyavuz) on

Tornekrattet Molde Taraftar Grubu Atkısı


Koleksiyonun en değerli parçalarından birisi herhalde. Yani almak istesen nereden bulacağın bile belli değil. Takas eden adam niye değişti bilmiyoruz. O karambolde oldu olan.

Tornekrattet - Diken demekmiş. Molde'nin lakabı olan Güller Şehri'ne gönderme yani. Resmi taraftar kulübü olarak 1994'te kurulmuş ama artık bağımsızmış. 

Molde The Double 2014 Atkısı

Size bir tavsiye. Eğer takımınızın bir yurtdışı deplasmanına gidecekseniz ve seçim yapmanız gerekiyorsa, küçük şehir takımını tercih edin. Tarifsiz bir deneyim. 25.000 kişilik Molde şehrine Oslo'dan varmak için tam 5 araç değiştirdik. Otobüs, 1. tren, 2.tren, Feribot ve tekrar otobüs. Şehre geldiğimizde aslında yapacak fazla şey de yoktu. Tek restoranda akşam yemeği ve karşısındaki tek pubda maç saatini bekleme. Tüm şehrin tek mekanda toplandığını ve bu insanların da dünyanın en medeni insanları olduğunu düşünün. Her türlü makara eğlenceyle geçen maç önü ve 3 dakika yürüyerek stada ulaşma imkanı. Her şeyiyle mükemmel bir deneyim. Oslo'ya dönerken uçağı tercih ettik yine de, fazlasına da gerek yok. 2-0'lık deplasman galibiyeti de güzel geldi. Atkı da Molde'nin taraftarlarıyla yapılan takasın hatırası.

Son bir not: Bir gurbetçi amcamızın pub çıkışında ettiği şu lafı herhalde hiç unutamayacağız.
- Çocuklar, iyi ki geldiniz, iyi ki buradasınız, iyi ki sohbet ettik. Belki siz bizim yüzümüzü hiç hatırlamayacaksınız ama biz bugünü hiç unutmayacağız, bizi çok mutlu ettiniz.



A post shared by Tuncay Yavuz (@tuncayyavuz) on

Celtic Atkısı - Celtic-Fenerbahçe Avrupa Ligi

Geçtiğimiz yıl Kadıköy'de hiç maça gitmedim. Gittiğim nadir Fenerbahçe maçları da Avrupa deplasmanlarıydı. Hem başkana hem Passolig'e tepkiliyiz ne de olsa. Britanya muhteşem bir deplasman. Her ne kadar hafta içi olması itibariyle coşku gecikmeli geliyor olsa da biz bir yolunu bulmuştuk. Celtic publarına yaptığımız ziyaretlerle dostluk rüzgararı estirdik. Bu atkı da Fenerbahçe atkısıyla takas edilip koleksiyona katıldı.


A post shared by Tuncay Yavuz (@tuncayyavuz) on

Atletico Madrid - Real Madrid Şampiyonlar Ligi Finali Atkısı * 2014

6. finalimde sonunda tuttuğum takımın kazandığını görebildim. Oldukça da heyecanlı maçtı ve Real Madrid son dakikalardaki golle uzatabildi. Simeone'nin ne kadar itici olduğu kalmış aklımda. Bir de Lizbon'un ne kadar güzel bir final şehri olduğu.


A post shared by Tuncay Yavuz (@tuncayyavuz) on

İstanbul Since 1453 - Final Four Madrid 2015 Atkısı

Bir KFY çalışması. Madrid'e giderken yaptırılmıştı. Üretim Hasan'a, tasarım bana ait. Bir de bunun dev pankart halinin asılı olduğu Opera Meydanı var. Çok güzeldi çok.

Euroleague Final Four 2015 Atkısı

Fenerbahçe taraftarına son 10 yılın en güzel anılarını sorsan birinde Benfica maçını diğerinde de Madrid'deki ilk Final Four'u sayar. İlk diyorum, bu bile güzel. Madrid'e herkes inanılmaz bir hevesle ve açlıkla gitmişti. Sonuçlar istediğimiz gibi olmasa da, hatta bir tam maç bile izleyemesek de (anısı ancak rakı masasında anlatılır, bloga yazılacak gibi değil) olsun. Bu atkı da İstanbul'dan yola çıkarken koleksiyona atılmıştı. Berlin'de de aynısını yaptık ama bir ara kayboldu tekrar da bulamadım. Umarım Mayıs gibi İstanbullusunu da şampiyon olarak eklerim.

Euro 2016 - Çek Cumhuriyeti - Türkiye Maç Atkısı

Açıkçası artık maç atkıları fazla ilgimi çekmiyor. Hele hiçbir şey hatırlatmayan maçların atkılarını yıllarca saklayacak olma fikri canımı sıkıyor. Bu yüzden de çok olağanüstü bir deneyim değil ise genelde maç öncesinde atkı almıyorum. Zaten pek çok maçın çıkışında da maçın atkısın bulmak mümkün, şansımı deniyorum. Euro 2016'da da böyle yapmıştım. İlk iki maçta bu hareketimin ne denli yerinde olduğunu da kendime ispat etmiş oldum.

Son maç ise belki de turnuvanın en keyifli şehri Lens'teydi. İspanya maçında Nice'te şehir merkezindeki taraftar alanından stada ulaşmanın 1.5 - 2 saat sürdüğü düşünüldüğünde, maç sonrası otobüslere ulaşmak için en az yarım saat yürüdüğümüzü hatırladığımda Lens'in kıymetini daha iyi anlıyoruz. Arabayı parkettiğimiz alandan stada yürümek 10 dakika sürmedi. Eh maç da oldukça keyifli ve güzel skorla bitince 24 saatliğine mutlu olabildik. Sonrası malum, diğer maçlar istediğimiz gibi bitmeyince bize de İstanbul'a dönüş yolu göründü. 

Sonunda gol ve galibiyet. #tur #euro2016gezginleri #euro2016

A post shared by Tuncay Yavuz (@tuncayyavuz) on