24 Mart 2009

Jazz İstanbul - Jülide Özçelik


Bu haftanın Mephisto'dan aşırma albümü Jülide Özçelik'ten Jazz İstanbul. Mephisto'dan aşırma diyorum, müdavimleri bilir İstiklal Caddesi'nin müzik portföyünü geliştirmede sayısız faydası olur. Bir müzikmarketten çalan müziğin peşinden kaç dükkana girmişizdir. Hatta bazen birden fazla yerde çalan o şarkıların birkaç hafta sonra Türkiye gündemine düşmesine de şahit olmuşuzdur (Murat Kekilli - Bu Akşam Ölürüm). İşte bunlar arasında Mephisto'nun yeri ayrıdır. Her girdiğinizde farklı şeyler duyarsınız, bir de bu popüler müziğin dışındaki meyveleri verirler bizlere, sağolsunlar.

Bu haftasonu ziyaretimde de Jülide Özçelik hanfendi çalıyordu. Daha önce Levent Erim'in dinlettiğini hatırlıyorum arabasında da, sonra albümü almayı unutmuştuk kendisinden. iPhone'umuz var diye hava atmayalım ama bu iPhone'da biraz manyak bir aplikasyon var, adı Shazam. Bu aplikasyona dinletiyorsun şarkıyı biliyor şerefsiz. Eh Mephisto'da gezerken sık sık çalışıyor tabi. Sonra bunları kaydediyorsunuz. Sonra da geliyorsunuz şarkıları bir yerlerden dinleyip albüme şans veriyorsunuz, Mephisto'ya ikinci gittiğinizde de albümü beğenirseniz alıyorsunuz. Hayır direk alıp da sonra beğenmediğim pekçok albüm olduğu için bu sistemi seçtim, daha ekonomik.

Neyse, adından da anlaşılacağı gibi albüm bir jazz albümü. Ancak albümdeki şarkılardan birkaçı yakından bildiğimiz türküler. Jülide Özçelik'in sesine de çok yakışan türkülerle albüm bir şahane oluyor. Bir "Yalan Dünya" deyişi var ki of off..

Tıklayın siz de dinleyin.

Neyse efendim, 2008'de çıkan bu albümde Yalan Dünya, Kara Toprak, Anan Var midur, Geçti Dost Kervanı gibi bildik şarkılarla birlikte toplam 10 şarkı bulunuyor.

Tavsiye edelim ve yine kenara çekilelim.

Hiç yorum yok: