3 Haziran 2009

Fenerbahçe 2005-2006 Kişisel Efsane Formam



Bunu eklemek bugüne nasip oldu. Eklerken, hatırasını da anlatmak gerek. 100. yılda İzmir'de Trabzonspor maçıyla şampiyon olmuşuz. Sonra Ali Sami Yen'de Galatasaray'ı yenmişiz, ligi bitirmek için Ankaragücü'yle oynayacağız. Duymuşuz ki maçtan önce efsaneler maçı var, erken gitmişiz Kadıköy'e. Öncesinde de Dereağzı Tesisleri'nin karşısındaki Adana Kazancılar'da rakı masasını kurmak üzere sözleşmişiz.

Velhasıl Cem en önce gitmiş mekana. Rezervasyonu yapan Ender, içerden yer tutmuş ama neyse ki garson Cem'i uyandırmış. "Abi bütün Fenerbahçe tarihi buraya geliyor, sizin ne işiniz var içerde" diye. Masa dışarda ayarlanmış, tek tek yıldızlar gelmeye başlamış. Cem'den bize mesajlar yağıyor tabi o sıralarda: "Miço burada Tuncay nerede", "80'de Johnson burada, Tuncay-İnanç nerede". Neyse yetişiyoruz biz de en sonunda. Biz masamızda rakımızı içip kebapları yiyoruz, arka masada çocukluk efsanelerimiz. Kafayı yememek elde değil. Aklıma gelenleri yazayım. Rıdvan, İsmail, K. Şenol, Taygun, Hakan Tecimer, İlker, Şükrü Birand, Cem Pamiroğlu, Serdar, Johnson, Saffet, Metin Diyadin, Özcan Kızıltan, Cemil Turan, Alpaslan Eratlı, Yavuz Şimşek, Tuna, Semih Yuvakuran, Turhan Sofuoğlu, Numan, Serkan Acar, Nevruz Şerif, Elvir Bolic, Yaşar, Canan, Ercan Aktuna.. Hepsi orada.

Kafalar da iyi olunca üzerimizdeki formaları çıkarıp imza turuna başladık. İmza alırken de muhabbet. Cem Rıdvan'a bir şeyler anlattı. Ağlıyordu lan. Ben Taygun'a şunu dediğimi hatırlıyorum: "Taygun abi, o efsane takımın 103 gol attığını herkes bilir, ama ben 27 gol yediğini de biliyorum. Siz başkaydınız!" Çok sevinmişti hakikaten. Sonra başkanla muhabbetimiz efsanedir:

Tuncay: Başkanım, başka giden olacak mı? (Ümit'in gitmesi kesinleşmişti haftaiçi)
A.Y: Olabilir, fazla uzun kalanlar kendini bir şey sanıyor.
Tuncay: Tuncay da onlardan biri mi?
A.Y: Hayır, Tuncay'ın kalması için uğraşıyoruz, bakalım.

Sonrası. Maça gidiş, elimizde votka portakalla. Kafalar bir dünya. Ümit Özat'ın vedası ve harika maç. Güzel gün, harika hatıralar. Off off..

3 yorum:

her boku bilen adam dedi ki...

bu formayı çok severdim,ama artık nerde görsem o kara gün ve appiah'ın gözyaşları geliyor aklıma.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

bu sezonun takimi da formalari da bambaskaydi...sari forma, lacivert gumus forma ve bu cubuklu..hatta hatta kaleci formalari bile cok guzeldi...ozellikle gecen seneki kadro ve her tarafi yildizlarla dolu sali pazari formalarla karsilasirtirinca nereden nereye geldik diyor insan...

Major dedi ki...

imrendim resmen o muhabbetlere, şanslıymışsın.. =))))))